top of page
Soms zit je met vragen die maar niet opgelost geraken.
Geen probleem. Daarvoor hebben we Frida!
Frida verwerkt al je vragen met de FAQ2000 en zorgt voor een keurig antwoord.​
De populairste vragen heeft ze reeds hieronder verzameld.
01 - Therapie in het bedrijfsleven?

En waarom niet? 
​​Het zou prachtig zijn mocht het taboe rond therapie doorbroken kunnen worden.
 
Wij zijn van mening dat een bedrijf kan investeren in haar mensen door sponsor te zijn in het therapeutische proces.  Een gezonde geest is voor iedere partij een stap vooruit.
Het zou betekenen dat een mens geen übermensch hoeft te zijn en zich mag tonen aan de wereld in kwetsbaarheid, wat geen teken van zwakte is.
02 - Integraalprincipe? Toch geen wiskunde hé?!?

 

Werken volgens het integraalprincipe is gericht op het welzijn van de mens in zijn geheel. Het kijkt niet alleen naar psychische, emotionele en zingevende vragen, problemen en stoornissen. Het werkt met wie jij bent en waar jij op welk moment in je leven staat. Door aan het totale plaatje te werken kijken we naar zowel lichamelijke, emotionele, mentale en zingevende aspecten van persoonlijke kracht en menselijk geluk.

03 - Interactionele vormgeving? Is dat iets met klei?

 

Interactionele vormgeving is zo ruim mogelijk naar de mens kijken, in al zijn wonderlijke facetten.  Een therapeutisch proces is een verhaal dat zich tussen cliënt en therapeut afspeelt, toch is niet elke cliënt hetzelfde en dus is het de taak van de therapeut om de best mogelijke werkwijze te zoeken die aansluiting vindt bij de cliënt. Het is dus een vorm zoeken voor de dialoog met de cliënt. Deze vorm kan zeer uiteenlopend zijn: creatief, enkel praten, emoties laten bestaan, ... 

04 - Lego Serious Play? Serieus? Spelen met blokjes?

In de sessies met Lego is het de bedoeling om thema's letterlijk vorm te geven: er wordt gebouwd aan het team, het individu, wie waar staat in het team, welk zicht je hebt op bepaalde situaties, hoe het anders kan,...
Door dit werk wordt er op een creatieve manier omgesprongen met problemen en oplossingen: denken met je handen!
Nog vragen?
Klik op de schakelaar om de FAQ2000 te activeren
en stuur de vraag rechtstreeks naar Frida!
bottom of page